új funkció

Státuszklónozás segíti a gyűjtőprojektekről való továbbjelölést

Ha állandó jelleggel, vagy nagyon gyakran toborzol egy munkakörre, akkor a későbbi megbízások folyamatát megkönnyítve, előre tudsz dolgozni egy gyűjtőprojekt létrehozásával.

Gyűjtőprojektet javaslunk minden olyan munkakör esetében, amelyre nagyon gyakran, vagy akár állandó jelleggel van toborzási megbízásod.

Gyűjtőprojektet készítve egy előszűrt adatbázissal kezdheted a toborzást. Ilyenkor a jelölteket nem egy konkrét pozícióra, és egy konkrét céghez keresed, hanem általánosságban az adott munkakörre kerülnek kiválasztásra. Ezeket a jelölteket meg lehet keresni majd akkor, ha a munkakörre egy konkrét igény érkezik egy megbízótól.

A projektben szereplő jelöltek már keresztülmentek az ellenőrzésen és a kiválasztási folyamat egy adott pontján állnak. Elképzelhető, hogy a projektben van már olyan jelölt, akivel történt telefonos egyeztetés, vagy akár már interjúra is behívták. Ha ezeket a jelölteket nézed meg legelőször a kiválasztási folyamat során, akkor gyorsabban és költséghatékonyabban találhatod meg a megfelelő jelentkezőket az adott pozícióra.

A gyűjtőprojekt folyamán számos információhoz jutottál a jelölt kompetenciáit, képesítését és személyiségét illetően, tehát ezen információk megszerzésének idejét már megspóroltad. A jelölt rendelkezik különböző státuszokkal, lehetnek jelöltségén különböző megjegyzések és feljegyzések. Ha pedig történt rögzített telefonos beszélgetés, akkor az is számos információt tartalmazhat.

Tegyük fel, hogy rendszeresen kapsz megbízást JAVA fejlesztői munkakör betöltésére. Létrehozol rá egy gyűjtőprojektet, ezzel is megkönnyítve a későbbi konkrét megbízások teljesítését. Gyűjtőprojekt létrehozását az alábbi módon tudod megtenni:

Kattints a felső sávban lévő “+” jelre a piros körben, és a lenyíló menüben válaszd ki a Projekt lehetőséget.

Add meg a kért adatokat az új projekt kapcsán és kattints a “Hozzáadás” gombra.

A létrejött projektben kattints a jobb oldalon található “Projekt adatlap” gombra.

A projektet a szerkesztő felületén az “Alapadatok” / “Alapadatok” almenüben tudod gyűjtőprojektre tipusúra állítani.

Tegyük fel később érkezik egy konkrét megbízás, amelyben JAVA fejlesztő munkatársat keres az egyik megbízó. A gyűjtőprojektedben az egyik potenciális jelölt – Jakab Jeromos – a személyes teszt státuszban van. Az ő esetében az előszűrés és az ellenőrzés már megtörtént, valamint az online tesztet is jó eredménnyel töltötte ki.

Ha Jakab Jeromost szeretnéd tovább jelölni a beérkezett megbízásra, akkor nincs más dolgod, mint a “Továbbjelölés” lehetőségre kattintva a megnyíló ablakban kiválasztani azt a pozíciót, amelyre továbbjelölöd őt.

Válaszd ki, melyik projektre szeretnéd tovább jelölni – egyszerre több projektet is kiválaszthatsz.

Az ablak alsó részén a van lehetőség a státuszok klónozásra. Ebben az esetben Jeromos a gyűjtőprojekten lévő összes státuszát és komentjét továbbviszi az új projektre, így onnan tudod folytatni a kiválasztás folyamatát, ahol a gyűjtőprojektben tartottál.

Fontos megjegyezni, hogy ez a funkció a be- és kiléptetések státuszát nem klónozza

Bízunk benne, hogy hasznosnak találod funkciónkat, amely nap mint nap megkönnyíti majd munkavégzésed!