új funkció

Hozz létre több pozíciót egy projekten belül!

A HRSzoftver legújabb funkciója a tervezhetőséget és a gyűjtőprojektjeid mérhetőségét segíti.

A legfrissebb funkciót leginkább egy gyakorlati példán keresztül a legegyszerűbb szemléltetni:

Ügynökségi munkád során és vállalati HR-esként is kaphatsz olyan megbízást, hogy egyszerre több ember felvételére van szükség egy adott munkakörbe.  Ez lehet megnőtt létszámigény, állandó keresések vagy fluktuáció miatt.

Adminisztratív szempontból számos kérdést vet fel az adott eset: Hogyan mérjük hitelesen az egyazon munkakörbe tartozó pozíciók feltöltését? Ha például egy évet ölel fel a projekt, mert folyamatosan szükség van új szakemberre, akkor az év végén toborzott és felvett jelöltek mérőszámait hogyan számoljuk? Tehát az új létszámigény beérkezésétől kell számolnunk a “time to hire” riportot, nem pedig a projekt nyitásától. Ugyanakkor felesleges lenne több ugyanolyan projektet létrehozni egyforma beállításokkal, hogy a toborzással kapcsolatos időadatok a valóságnak megfelelőek legyenek.

Érdekes lehet egy projekt életútján, hogy a keresések milyen arányban sikeresek / sikertelenek / garanciálisak:

Tegyük fel, hogy több szakembert keres egy projekten belül, tehát a létszámigény ebben az esetben több, mint 1. A projekt létrehozásakor is megadhatod a pozíciók számát, de később is módosíthatod ezt:

Ha a kiválasztási folyamat végén a jelölt beléptetésre kerül, akkor a beléptetéskor lehet kiválasztani azt a nyitott pozíciót a projekten belül, amelynek betöltésére kiválasztásra került  a jelölt. Minden pozíciónak más-más felelőse lehet, más nyitási ideje és állapota (például sikeres elhelyezés / garancia időben felmondott / sikeres lezárás / visszaadott keresés – ezek az állapotok listából elérhetőek, tehát te tudod szerkeszteni, hogy a cégednek mely elemek a legmegfelelőbbek). Az egyik utóbbi frissítésünk óta minden státuszhoz tartozhat lista, nem csak a negatív értelműekhez – így a belépés/kilépés is “értelmet” kaphat.

Amikor kiléptetésre kerül valaki, akkor az adott pozíciónál megadható, hogy annak mi az eredménye (például garanciaidőn belül került kiléptetésre). Így a “time to hire“ riportban látszik, hogy a toborzó hány embert keresett, hány garanciális keresés volt, hány sikeres elhelyezés. Ezáltal jobb üzleti döntés hozható az alapján, hogy mely projekteket lehet költséghatékonyan és tervezhető idő alatt betölteni.

Több más, fontos adat is leszűrhető egy ilyen riportból, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha szeretnéd optimalizálni a folyamataidat és ezáltal pénzt szeretnél megtakarítani. 

Ha egy jelölt egy adott pozícióra került beléptetésre, akkor az lezárható, viszont így később már nem módosítható csak a “kiléptetés” által. Ha a kiléptetés megtörtént, akkor már egyáltatlán nem módosítható – így célszerű a beléptetéskor “sikeres”-re állítani a pozíció állapotát, majd az esetleges felmondáskor “garanciális” vagy “rendes kilépés”-re, ha pedig letelt a garancia vagy próbaidő akkor “sikeres” -re, majd ez után lezárni.

Bízunk benne, hogy hasznosnak találod funkciónkat, amely nap mint nap megkönnyíti majd munkavégzésed!